Aktuellt


Höstens första Hälsingeråd

I slutet av augusti träffades hela Hälsingerådet på Orbaden för att starta upp höstens arbete. Vi hade en heldag tillsammans där vi tillsammans lade en bra grund för arbetet framåt. Vi hade även några externa besök under dagen. Maria Rosèn och Karin Snell från Matvärden besökte oss och berättade om vad som händer nu och framåt i deras verksamhet. Vi fick även en presentation av Carina Lindvall som arbetar med ett stort projekt kring samordning, rustning och utveckling av vandringsleder.

Hälsingerådet ute på besök

På vårt Hälsingerådsmöte 14 juni besökte vi två spännande besöksmål i Hälsingland. Vi började med att gå ner i Kobolgruvan i Loos och få en guidad tur om historien som platsen bär på, mycket intressant. Därefter gick resan vidare till Bortom Åa och Världsarvsgården Fågelsjö Gammelgård, vilka ställen vi har runt omkring oss.

Visit Sweden på studieresa i Hälsingland

11-12 juni hade vi 7 personer från Visit Sweden på besök här i Hälsingland. Syftet med deras besök var att få lära sig mer om vårt fantastiska landskap. Visit Sweden är svenska statens nationella marknadsföringsbolag med officiellt samhällsuppdrag att marknadsföra turistlandet Sverige.

Studieresans innehåll och program skapade vi gemensamt med representanter från samtliga kommuner runt om i Hälsingland. Under den korta tid de var på plats bjöd vi de på en inspirerande resa om vad Hälsingland har att erbjuda. Vi berättade på en rad olika sätt om vårt kulturarv, vår fantastiska mat och dryck, vårt fokus på hållbarhet samt vårt kontrastrika landskap som har mycket olika upplevelser och aktiviteter att erbjuda. Vi cyklade tillsammans på Cross countrylederna i Järvsöbacken, stiftade bekantskap med vargarna på Vildriket, berikade oss med kultur på Gästgivars och vi hann även med att besöka Hälsinglands egen riviera Orbaden. Därefter avslutades besöket med busstur ned till Skärså fiskeläger för en båttur ut på öppet hav innan de reste vidare. Den röda tråden genom hela studieresan var att förmedla vårt kontrastrika landskap på allra bästa sätt, att de skulle få uppleva– sjö och hav, inland & kust, historia & framtid.

Betyget från gänget som besökte oss lyder: – ”Tack för ett fantastiskt bemötandet, otroliga upplevelser och mycket ny ovärderlig kunskap som ni skapat och gett oss under vår utbildningsresa”.